La Via Verda del Serpis

Un projecte ambiental que té autonomia pròpia per la importància que té el riu Serpís en el nostre municipi i el patrimoni hidràulic, agrícola, natural i ferroviari que du afegit.

El Serpís és el nostre riu, un riu viu tot l'any que porta aigua els 12 mesos i que la Via Verda ha de dignificar humana i naturalment, volem recolzar el projecte i prendre la iniciativa. Així ho farem a través de diferents seccions:

  • Descripció i excursió: Amb el recolzament i l'ajuda dels muntanyers i blogaires de "A un tir de pedra" (www.auntirdepedra.com), us descriurem la ruta minuciosament.
  • El ferrocarril Alcoi- Gandia: El treball fet pels companys de "A un tir de pedra" (www.auntirdepedra.com), és exhaustiu en relació al nostre ferrocarril així que amb la seua ajuda revisarem totes les infraestructures que el tren ens va deixar.
  • L'espai natural: Els amics del GEMAS (Grup d'Estudis Mediambientals de la Safor) ens van regalar en format de llibre, un estudi del medi natural per on corre la via verda i que recuperem en aquest punt.
  • Propostes de futur: En aquesta secció arrepleguem a mode de catàleg de projectes les vostres idees així com algunes que pensem són prioritàries per a desenvolupar el projecte de via verda.
  • La Via Verda del Serpís (descàrregues): Ací pots descarregar en pdf alguns dels documents que s'han anat redactant per tal de fer realitat la Via Verda. Igualment us adjuntem alguns links molt interessants sobre les Vies Verdes d'Espanya i material al respecte.
  • La Via Verda dels xiquets i les xiquetes: Jugueu al joc de la Via Verda, així aprendreu de forma divertida el que són i com funcionen. Un material divertit per tal de preparar la teua visita a la nostra via, la de Villalonga i xixarra!