Accions municipals

Mitjançant una sèrie de campanyes estacionals o temporals, l'ajuntament de Villalonga treballar la educació ambiental també per a la resta dels veïns i veïnes. Hem de ser consequents amb els nostres fills i filles i si ells van a participar en projectes ambientals a la seua escola o institut, nosaltres també haurem de treballar a casa, al carrer o al treball.

És per això que temporalment, cada certs messos, l'ajuntament engegarà campanyes temàtiques (aigua, residus, estalvi, territori, mobilitat...) per tal d'animar a prendre pautes de comportament coherents amb la realitat ambiental del planeta i per consquència del nostre municipi.

Les campanyes seràn informades pels mitjans habituals de l'ajuntament i consistiran en tallers, informació, enganxines, instruccions...i tot allò que ens puga ajudar a ser més responsables amb el medi ambient i el nostre entorn. Tot quedarà registrat en aquest apartat de la web i ací les podreu conèixer totes, a més a més de tenir a la vostra disposició el material que anem generant.

També en aquest apartat anirem incloient informació relativa a aspectes de la educació ambiental que podeu treballar en casa a través de la web.

CAMPANYA 1. LA PETJADA ECOLÒGICA

QUÈ ÈS LA PETJADA ECOLÒGICA?

T'has preguntat mai quanta natura cal per seguir el teu estil de vida? La petjada ecològica calcula l'àrea de terreny i oceà necessaris per sostenir el consum d'aliments, béns, serveis, allotjaments i energia i assimilar els teus residus. La teua petjada ecològica s'expressa en hectàrees globals i et permet saber quantes Terres caldria si tots seguiren el teu rime de vida.

Creus que el teu estil de vida és sostenible? i, el més important: què pots fer perquè ho siga?

Les persones som responsables que el nostre planeta camine cap a la sostenibilitat o cap al desastre: aquí t'oferim una eina útil per avançar pel costat de la sostenibilitat.

Esbrina la mida del teu petjada ecològica i descobreix en la teua pròpia vida quotidiana la infinitat de coses que podem fer per transitar cap a una societat més sostenible … i per què hauríem de fer-ho.

Fes clic damunt l'enllaç, emplena aquestes senzilles enquestes i quantifica el consum de recursos.

Segur que et portes una sorpresa!!!


Quan acabes, pulsa el botó "Veure resultats". Es generarà una pàgina personalitzada que t'indicarà els punts que pots modificar i et guiarà pas a pas per prendre les accions corresponents

www.tuhuellaecologica.org

Altres links on també pots calcular la teua petjada ecològica o la de la teua família: